Estenomisti

Social Media Icons

Top Nav

Miten koulu on alkanut? | Estenomi YAMK

marrask. 8, 2022 0 comments

Moi ja hyvää marraskuuta!

Voitko kuvitella, että tätä vuotta on jäljellä enää kaksi kuukautta? Oon edelleen kesän jälkeisissä tunnelmissa ja kuuntelen Olli Halosen Suomen kesää täpöllä ja mietiskelen kesää kuin viime kuuta. 


Halosen kesäbiisi jatkaa soittoaan, sillä Australiassa kesä on vasta tuloillaan ja tähän mennessä sää on ollut kuin ilmetty Suomen kesä! Ei kauaa, kun kesää nauttii mielummin sisältä, kuin ulkoa, kun edessä on kolmas la niña -kesä, eli vettä on luvassa!

Sitten itse koulukuulumisten pariin. 


Koulu on saatu hyvin alkuun ja oma opiskelurutiini alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Tehtävät ovat pääosin keskittyneet liiketoiminnan strategiseen kehittämiseen ja innovatiiviseen ajattelutyöhön. Opintosuunnitelmasta näet kaikki mun pakolliset kurssit. 

Estenomi YAMK vs. Tradenomi AMK

Luonnollisesti vertaan tämän tutkinnon rakennetta tradenomin tutkintooni. Liiketalouden osalta tehtävät ovat olleet suurimmalta osin ennestään tuttuja, mutta suurempia kooltaan tai aihe on sukeltanut aiempaa syvemmälle. Oon päässyt käyttämään jo aiemmin opittua kosmetiikkatietoani ja samalla ”joutunut” syventymään ja etsimään uutta ja ajankohtaista tietoa. 


Siitä syystä kannattaa ruokkia omaa uteliaisuuttaan vaikka ei opiskelisi alaa (vielä) koulussa. Joku päivä ehkä opiskelet ja se tulee vain tukemaan ja motivoimaan opinnoissa. Eli lempparitubevideot ja -postaukset tulille! Teen tulevaisuudessa oman postauksen omista lähteistäni mitä oon käyttänyt ahkerasti vuosien varrella.


Yksi asia mistä oon ollut ilahtunut tässä tutkinnossa, on ryhmätöiden määrä. Muistan tradenomin tutkinnon aikaan jokainen kurssi sisälsi isomman ryhmätyön, joka vaati mun kohdalla liikaa sosiaalisia paristoja. Tähän mennessä ryhmätöitä on ollut joka kurssilla, mutta suurin osa on tehty online-tunnin aikana. Lisäksi on yksi isompi ryhmätyö, jota työstetään koko syksyn ajan. Tämä on ainakin omalla kohdalla tuntunut sopivan paremmin. 

Lue myös: Opintojen aloitus - Estenomi YAMK


On ollut kiva päästä haastamaan omaa mielikuvitustaan, kun mietitään miltä tulevaisuuden kosmetiikka-ala voisi näyttää. Mitä ajatuksia sulla tulee tulevaisuuden kosmetiikan alasta? Mä näen itse mm. itsetäytettäviä kosmetiikkatuotteita.


Välillä on joutunut muistuttamaan itseään, että vihdoin opiskelee asioita, joita on jo vuosia tutkinut vapaa-ajalla! Uskon, että tuo muistutus tulee motivoimaan mua haastavina hetkinä. Kaikki haasteet vie kohti omaa unelmaa, joka on hienosäätöjä vaille selkeä.


Miltä tulevaisuuden kosmetiikka-ala näyttää sun mielessä? Jaa kommenteissa


Viimeiset kaksi viikkoa oli haastavia koulun osalta, mutta siitäkin selvittiin. Heitin itseni kanssa yläfemmat, kun sain, kun sainkin kaksi tehtävää palautettua ennen deadlinea. Tällä viikolla oon ottanut muutaman päivän rennosti; käynyt ulkona auringossa ja leikkauttanut hiukset melkein vuoden tauon jälkeen. 

Kuvakollaasi blondista lyhyestä tukasta, vihreästä ipadistä vihreää taustaa vasten ja maisemakuva sinisestä taivaasta ja Jacaranda-puista

Toissa viikkoa haastoi mun kolme vuotiaan MacBook Pron hajoaminen. Epätoivoisten korjausyritysten jälkeen, tilasin kunnostetun iPadin ja toivoin, että se kelpaa väliaikaisena kouluvälineenä. Tähän asti oon ollut tyytyväinen ja jopa yllättynyt miten mukavasti iPadillä kirjoittaa jopa esseitä, vaikka fyysistä näppäimistöä ei aluksi ollut.


Onko sulla kokemusta iPadin käytöstä läppärin sijaan työskentely-/opiskeluvälineenä? Jaa kommentteihin. Jaan omat kokemukseni tulevissa opiskelupostauksissa.


Mulla on tällä hetkellä viisi kurssia, joista yksi liittyy oman opiskelutaitojen kehittämiseen. Tämä määrä tuntuu täydelliseltä siihen nähden, että oon kotona täysipäiväisesti mun tyttären kanssa ja työtä riittää myös verkkokaupan puolella. 


Oon tykännyt mihin rytmiin deadlineja on ollut, joka on tehnyt opiskeluajan suunnittelusta helpompaa. Esimerkiksi, nyt kun rutistin muutamat tehtävät, voin hengähtää sen verran tietäen, että on riittävästi aikaa tehdä koulutehtäviä, mätsätä deadlinet ja elää muuta elämää. 

Arvostan, että opintosuunnitelmassa huomioidaan opiskelijoiden opiskelu-vapaa-aika-tasapaino. 


Alkoiko Estenomi YAMK -opinnot kiinnostamaan? Lue lisää tutkinnosta Laurean sivuilta. 


Nähdään taas ja mukavaa joulunodotusta!


Eveliina


Tägit

Kommentit

Lue myös

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Tue blogia täyttämällä ihonhoitorutiiniasi

Exuviance Professional

Ota yhteyttä - Yhteistyöt ja kysymykset