Estenomisti

Social Media Icons

Top Nav

Estenomi YAMK -opinnot alkavat (Syksy 2022)

syysk. 23, 2022 0 comments

Wohoo, koulu on alkanut! 

Fiilikset on tällä hetkellä vielä rennon innokkaat tulevasta. Tavoitteena on pitää samanlainen mindset koko Estenomi YAMK -tutkinnon ajan. Ensimmäinen etäpäivä käytiin Teamsin välityksellä. Aamu alkoi perushyödyllisten tietojen jakamisella, esim. kuinka hakea opiskelijakorttia ja hyödyntää koulun palveluja. Lounaan jälkeen asia keskittyi estenomien opintoihin. Esittäydyttiin myös koko luokalle ja vitsi mikä kokemuskateus tuli! Meillä on mahtava ryhmä erittäin kokeneita ammattilaisia! 

Nuori nainen opiskelee sängyllä läppäri sylissä mukavasti

Ensimmäiset kurssit

Ensimmäisinä kursseina mulla on Kosmetiikka-alan oikeudellinen sääntely ja Kosmetiikka-alan liiketoiminnan strateginen kehittäminen digitalisoituvassa ympäristössä (herranjumala mikä lausehirviö), joita työstetään tämä syksy (Laurea 2022). Molemmilla kursseilla on ollut jo ennakkotehtäviä ja kurssit vaikuttavat mielenkiintoisilta. Oon oppinut jo paljon muun muassa kosmetiikka-asetuksesta ja palvelumuotoilusta. 

Nyt aloitettiin ryhmätyönä digiprojekti, joka keskittyy hiusalan ammattilaisille suunnatun mobiilisovelluksen kehittämiseen. Astun ehdottomasti oman mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta nautin yleisesti tämän tyylisistä projekteista, jossa pääsen oppimaan muilta ammattilaisilta. Aikaero Suomen ja Australian välillä aiheuttaa omat haasteensa, mutta onneksi mulla on kurssikaveri, joka on samalla aikavyöhykkeellä!

Mitkä on sun tehokkaimmat vinkit opiskeluun? Jaa mulle ja muille kommenteissa!

Mun on hyvän opiskeluympäristön luominen eli siisti pöytä, jolla on kaikki tarpeellinen, muttei yhtään ylimääräistä. Ei ole mitään ärsyttävämpää, kuin täynnä oleva työpöytä, kun yrität kirjoittaa muistiinpanoja. Mun ei-ylimääräisiin juttuihin pöydällä kuitenkin kuuluu jokin lämmin juoma, huulirasva ja kuva seinällä, joka motivoi turhauttavissa hetkissä. 

Oikea musiikki just sun opiskelutyyliin on myös must! Mulla ainakin kestää vähintään tunti päästä hyvään flow-tilaan ennen kuin keskityn itse asiaan naapurin uuden koiranpennun sijaan. Lopuksi vielä pieni tauko joka 45min-1h ruudun kattelun jälkeen. Tämä vinkki on ollut kallisarvoisin mulle, joka kärsii helposti computer vision syndromesta.

Ootko kuullut CampusOnlinesta? 

Otin näiden kurssien lisäksi vielä yhden kurssin CampusOnlinen kautta entisestä ammattikorkeakoulustani LABista, joka keskittyy tutkimuksien suorittamiseen. En ole kuitenkaan vielä päättänyt aloitanko kurssin, jos oma kurssiurakka tuntuu jo tarpeeksi työltä. CampusOnline on mahtava kurssisivusto, josta opiskelijat voivat valita kursseja muista ammattikorkeakouluista. Käytin kyseistä nettisivustoa paljon, kun suoritin tradenomin tutkintoani Australiasta ja aion käyttää myös jatkossa :)

Muutettiin perheen kanssa takaisin Australiaan, joten kulunut viikko on mennyt kamalasta jetlagista toipuessa, tavaroita purkaessa ja yleisesti uutta rutiinia rakentaessa. Mulla on tarkoitus luoda jonkinlainen aikataulutus mun opinnoille ja muille töille mahdollisimman nopeasti. Aikataulutuksella estän turhan stressin ja voin luottaa siihen, että tehtävät tulee palautetuksi ajallaan. 

Tästä onkin hyvä aloittaa taas pieni silmätauko. Nähdään seuraavassa postauksessa!

Eveliina
TÄGIT

estenomi yamk, opinnot, campusonline 

Kommentit

Lue myös

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Tue blogia täyttämällä ihonhoitorutiiniasi

Exuviance Professional

Ota yhteyttä - Yhteistyöt ja kysymykset