Estenomisti

Social Media Icons

Miksi ja miten tuplapuhdistan ihoni?

helmik. 19, 2023 0 comments

Tuplapuhdistus,

toisin sanoen kaksoispuhdistus, on ollut erityisesti aasialaisessa ihonhoidossa tärkeä osa ihonhoitorutiinia. Oot saattanut kuulla korealaisesta kymmenen vaiheen ihonhoitorutiinista tai Geishojen meikinpoistosta. 


Kosmetiikkaa ja hammasharjat mukissa marmoritasolla kylpyhuoneessa

Tuplapuhdistus tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että puhdistat kasvosi öljypohjaisella puhdistusaineella sekä toisella puhdistusaineella, joka on valittu ihosi tarpeiden mukaan. Puhdistus tapahtuu illalla.

Tarvitset siis kaksi tuotetta. Puhdistusöljyn/balmin ja puhdistusvaahdon/-geelin/-maidon.

 

Ensimmäisen, eli öljypohjaisen putsarin tarkoituksena on poistaa päivän aikana iholle kerääntyneet saasteet ja liat, aurinkosuoja ja meikki. 


Toisen, eli ihotyyppisi/-tarpeitesi mukaan valittu putsari puhdistaa itse ihosi. 

Sulla saattaa olla jo rutiinissasi tuo toisen vaiheen putsari ja siinä tapauksessa tarvitset vain öljyputsarin ja kombo on valmis. 

Minkä takia tehdään molemmat vaiheet?

Jos skippaat ensimmäisen vaiheen, toisen vaiheen putsarin voi olla vaikea putsata ihoasi kunnolla. Pitkällä aikavälillä iho voi alkaa tukkeutua. Lisäksi suurin osa sun ihoon jätettävistä ihonhoitotuotteista ei välttämättä pääse imeytymään sun ihoon, kun siinä istuu tiellä kerros ylimääräistä öljyä.


Jos skippaat toisen vaiheen, se todennäköisesti on ok joskus, varsinkin, jos sulla on herkkä tai erittäin kuiva iho. Ihosi kuitenkin silti kaipaa syvempää puhdistusta pian. 

Ja öljyisemmät ihotyypit, well.. I know, harvemmin sitä haluaa jättää ylimääräistä öljyä ihon pinnalle. Kerron alempana miksi öljyputsari kuitenkin sopii myös öljyiselle ja aknealttiille iholle.

 

Uusi tapa ottaa aikaa muuttua rutiiniksi, joten pidä putsarit lavuaarin läheisyydessä, niin muistat pestä naaman. Viimeistään siinä kohtaa, kun peset hampaasi.


Estenomisti suosittelee: Exuviance Professional - Tieteellisesti kehitetty korjaamaan iho-ongelmia

Miksi alottaisin?

Tuplapuhdistuksesta ei ole haittaa sun iholle, vain hyötyä (ellet vedä överiksi). Se puhdistaa sun ihon pinnan ja ihohuokoset. 


Meidän ihohuokosissa on öljyä, sillä meidän iho tuottaa sitä luonnostaan suojaakseen ja kosteuttaakseen meidän ihoa. Siitä syystä on myös järkevää lähteä puhdistamaan öljyllä sillä öljyt tykkää toisistaan niin, että ne sulautuu yhteen. Öljytön putsari ei paljoa tekisi, sillä vesi ja öljy ei luonnostaan sekoitu keskenään. 


Voit simppelisti testata tätä kotona laittamalla vettä läpinäkyvään lasiin ja lisäämällä muutama tippa oliivi- tai kookosöljyä. Öljy ei tosiaan sekoitu vaan näkyy öljykuplina erillisenä vedestä. 


Tähän myös tuplapuhdistus perustuu. Me yritetään poistaa meidän ihon omiin öljyihin sekoittunutta likaa, jonka vuoksi öljyputsari on loistava, sillä se irrottaa sen lian syvältä meidän ihohuokosista. Erityisesti vedenkestävät meikit vaativat öljyä sulattaakseen niissä olevat vahat ja silikonit. 


Nainen suihkussa puhdistusvaahtoa iholla

Tässä vielä pähkinänkuoressa

Tuplapuhdistus – Kaksoispuhdistus

 

Vaihe 1. Öljypohjainen putsari

Esim. 

Purito From Green -rauhoittava puhdistusöljy tai Mizon Cicaluronic-syväkosteuttava puhdistusbalmi Nämä sopii kaikille ihotyypeille eikä puhdistusöljyyn tarvitse sen enempää miettiä, kun sen päätarkoitus on poistaa liat ja muut. Kunhan on öljypohjainen eikä aiheuta ärsytyksiä sun iholla.

 

Vaihe 2. Putsari valittu ihotyyppisi/-tarpeitesi mukaan

Esim.


Herkkyys/punoitus/kuivuus Exu Pro Gentle Cleansing Creme -rauhoittava puhdistusmaito


Tasapainoinen/normaali Neostrata Skin Active Exfoliating Wash -kirkastava puhdistusvaahto


Öljyinen Exu Pro Purifying Cleansing Gel -tasapainoittava puhdistusgeeli 


Aknealtis Medik8 Clarifying Foam -syväpuhdistava vaahto


Mitä muita ihotyyppejä/haasteita toivoisit näkeväsi tässä listassa? Lähetä kommentti. 


Onko sulla öljyinen tai aknealtis iho ja öljyputsarin käyttö jännittää? 

Saatat miettiä aiheuttaako se lisää öljyisyyttä tai jopa finnejä. Parasta on, että EI todellakaan! 

Kunhan löydät oikean öljyn joka sopii sulle. Suosittelen jojoba-öljypohjaisia putsareita sillä se muistuttaa ihon omaa öljyä eikä tuki ihohuokosia, kuten esim. kookosöljy. Eli jätä kookosöljy keittiön puolelle, jos sitä johonkin ruokareseptiin menee. 


Tiesitkö? Jos sun iho on kovinkin öljyinen tai rasvoittuu sua häiritsevästi päivän aikana, se voi olla merkki ihon kuivuudesta. Siinä tapauksessa sun iho kompensoi kuivuutta tuottamalla enemmän öljyä, jonka vuoksi öljyputsarin lisääminen voi olla just se mitä se tarvii! Voit kysyä multa lisää laittamalla viestiä instassa @estenomisti


Lue myös: Mikä on paras finnien täsmähoito?


lähikuva vaaleaihoisen miehen ihosta

Kun alat tuplapuhdistamaan, saat enemmän irti sun muista ihonhoitotuotteista

Lisäksi suojelet ihoasi ennenaikaisilta ikääntymisen merkeiltä, sillä saasteet means lisää vapaita radikaaleja ihossa which means ihon ärsytyksiä, jotka ajan myötä voi rikkoa ihon kollageenia, joka vahvistaa ryppyjä ja juonteita *INHALING DEEPLY*. You get the point. Jos et, niin laita viestiä instassa @estenomisti niin yritän parhaani selittää sulle :)

Käytit sitten aurinkosuojaa (as we all do, right?), meikkiä, asuit kaupungissa tai tykkäät olla metsässä, niin sun iho varmasti kiittää edes satunnaisesta tuplapuhdistuksesta. 

Mä pyrin tuplapuhdistamaan joka päivä, sillä asun Sydneyssä, missä ilmansaasteet ja polttava aurinko on erittäin läsnä. Käytän joka päivä aurinkosuojaa selvistä syistä ja, jos en tuplapuhdistais, mun iho tukkeutuisi pahasti. Welcome finnit.

Q&A tuplapuhdistuksesta

Mitä? Tuplapuhdistetaan iho ensin poistamalla liat ihon pinnalta ja huokosista, jonka jälkeen iho voidaan puhdistaa kunnolla tueten sen normaalia toimintaa tai hoitamaan iho-ongelmia 


Kenelle? Sulle, ihotyypistä riippumatta


Milloin? Iltaisin


Kuinka usein? Joka ilta, varsinkin, kun oot käyttänyt SPF:ää, meikkiä, ollut luonnossa, eläinten kanssa etc. you name it


Miksi? Sun iho: ”Miksi ei?” Se puhdistaa tehokkaasti, tasapainoittaa ihon öljy- ja kosteustasapainoa ja pitää epäpuhtaudet poissa


Miten? Öljyputsari kuivin käsin kuivalle iholle n. 30sek, jonka jälkeen kasta kädet ja hiero uudestaan (öljyputsari muuttuu maitomaiseksi), jonka jälkeen voit huuhdella ekan putsarin pois. Seuraa tokalla putsarille märin käsin märälle iholle n. 30 sekunnin ajan ja huuhtele pois.

 

Tuplaputsaus saattaa lisätä muutaman minuutin sun iltarutiiniin, mutta lupaan, että tuut tykästymään mitä se tekee myös ajan myötä sun iholle. En ihmettele, jos ihmiset ympärillä kysyy mitä sä oot alkanut tekemään toisin. Sit voitkin jakaa tuplapuhdistuksen ilosanomaa!

 

Kiitos, kun luit ja toivottavasti opit jotain uutta! 


Estenomisti suosittelee: Exuviance Professional - Tieteellisesti kehitetty korjaamaan iho-ongelmia


Jaa tämä postaus ihonhoidosta kiinnostuneelle frendillesi


Sanasto

SPF = Sun Protection Factor = aurinkosuoja


Tägit

 

Kommentit

Lue myös

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Tue blogia täyttämällä ihonhoitorutiiniasi

Exuviance Professional

Ota yhteyttä - Yhteistyöt ja kysymykset