Estenomisti

Social Media Icons

Miksi haluan PHA-hapot ihonhoitooni?

tammik. 23, 2023 0 comments

Moi! Niin, kuin otsikkokin sen sanoo, niin tänään jutellaan PHA-hapoista ihonhoidossa. Mitä hyötyä niistä on, sopiiko ne sulle ja kuinka paljon sitä täytyy löytyä ihonhoitorutiinista.

Nainen rentoutuneena maitokylvyssä

PHA-hapot eli polyhydroksihapot ovat kemiallisesti ihoa kuorivia happoja. Jep, ne tekee siis saman, kuin AHA-hapot, joista puhuttiin viime postauksessa. Niistä käytetyimmät ihonhoidossa ovat laktobionihappo ja glukonolaktoni. Laktobionihappo tulee maitohapon lailla maidosta ja glukonolaktoni maissista. 


Tiesitkö, että samat tohtorit (Drs. Van Scott ja Yu) löysivät AHA- ja PHA-happojen voiman ihon uusiutumisessa?


He ovat perustaneet ihonhoitosarjat kuten Neostrata, Exuviance ja Exuviance Professional. Suosittelen blogissa usein näiden edellä mainittujen brändien tuotteita, sillä oon todennut ne rahansa arvoiseksi melkein 15 vuoden ihofriikin aikakaudelta. Kauneushoitola Evelyn tarjoaa Exuviancen erikoiskasvohoitoja, joista voit lukea niistä lisää tästä

Rutiiniini on vuosien aikana mahtunut paljon muitakin brändejä, mutta nämä brändit ennemmin tai myöhemmin ovat tulleet takaisin. Ja nyt lopetan fangirling lol.

Miksi haluan PHA-hapot omaan rutiiniin?

  • Ne kuorivat ihoa hellävaraisemmin, kuin AHA-hapot
  • Ne kosteuttavat ihoa samalla
  • Sopivat erinomaisesti herkälle iholle
  • Helpottaa ruusufinnin ja atooppisen ihottuman oireita
  • Tasoittaa ihonsävyä
  • Plumppaa ja kiinteyttää ihoa
Aikamoinen tehoaine tämäkin, eikö niin? Oli sun ihotyyppi mikä tahansa, niin suosittelen kokeilemaan PHA-happoja. Voit tutustua Exuviance Professionalin ihonhoitovalikoimaan tästä. Etsi hakusanalla ”PHA” ja saat eri vaihtoehtoja vaikka koko rutiinin edestä. PHA-happoja löytyy nykyään myös monista muista kosmetiikkatuotteista. Jos sun iho rakastaa PHA:ta niin sitä saa löytyä useammasta, kuin yhdestä ihonhoitorutiiniin vaiheesta. Muuten yksi PHA:ta sisältävä tuote/vaihe riittää. Kun haluat investoida kokonaiseen rutiiniin kerralla, suosittelen valitsemaan rutiinin yhdeltä brändiltä, jolloin varmistat, että pitoisuudet eri tuotteissa eivät käy liian korkeaksi etkä kasvata riskiä suututtaa ihosi. 

Älä käytä PHA-happoja, jos rutiinissasi on jo vahvoja a-vitamiini-/retinolivalmisteita. Näin vältät ylikuorimisen riskin.
Noudata kuitenkin aina ihonhoidon ammattilaisesi ohjeistusta.

Niin miten?

Aloita valitsemalla mihin ihonhoitorutiinisi kohtaan haluat lisätä PHA-happo(j)a. Putsariin, kasvoveteen, seerumiin, vai kosteusvoiteeseen? Yksi tosiaan riittää, koska puhutaan ihoa kuorivasta tuotteesta. 10% PHA on riittävä kasvoille, mutta ammattilaisesi saattaa ohjeistaa muuta, jolloin uskot häntä. 
On normaalia, että kehoon tarkoitetut tuotteet yleensä sisältävät korkeamman pitoisuuden happoja, sillä iho on muualla kehossasi paksumpaa ja sietää enemmän. Anyway, kun oot löytänyt itsellesi oikean tuotekategorian, juttele asiantuntijan (esim. mun!) kanssa tai tee oma taustatyö ja valitse tuote, johon investoit. Aloita käyttö hitaasti, kuunnellen ihoasi ja nosta käyttö parin viikon sisällä (saa ottaa kauemminkin) pakkauksen ohjeistuksen mukaiseksi, jos sun iho sen sallii. Kärsivällisyys palkitaan happojen kanssa!

PHA-happoja pääsee myös kokeilemaan (ja nauttimaan) Evelynin kasvohoidoissa esim. Exuviance Classic ja Luxus -hoidoissa. Lue halutessasi lisää edellä mainituista hoidoista tästä

Suosittelen varaamaan kasvohoidon, jos oot kiinnostunut muuttamaan ihonhoitorutiiniasi tai viime kasvohoidosta on kulunut vähintään 4 viikkoa. Susannalta (Kauneushoitola Evelynin ihoterapeutti/kosmetologi) ja multa (ihospesialisti/estenomi yamk-opiskelija) saa aina kysyä apua ihonhoitoon! Ota rohkeasti yhteyttä, ollaan täällä sun avuksi.  

Skin hack! Ostitko tuotteen, joka ei sovikkaan sun kasvoille? Käytä se kropan iholle niin ei mene sun rahat ja tuote hukkaan. Sun kehon iho myös kiittää pienestä extrahuomiosta vink vink. 

Pidä kuitenkin mielessä, että kasvoille tarkoitetut tuotteet eivät välttämättä pure yhtä hyvin ongelmaasi kuin keholle formuloidut tuotteet. Kehosi iho on paksumpaa kuin kasvoissasi, joten kasvoille tarkoitetut tuotteet eivät välttämättä imeydy yhtä tehokkaasti vartalon ihoon. Täten on aina tärkeää käyttää kosmetiikkatuotteitasi käyttötarkoituksen mukaan.
Jos oot kokenut, oman ihosi spesialisti, niin siinä tapauksessa voit lisätä enemmän, kuin yhden tuotteen (mitä sä itse ja ihosi kokee mukavaksi). 

Mies laittaa ihonhoitotuotetta kasvoihinsa peilin edessä

Mistä löydän PHA-happoja?

Niitä löytyy AHA-happojen lailla putsareista kosteusvoiteisiin ja sen vuoksi oikean tuotteen valinta voi olla tavalliselle kosmetiikkashoppailijalle hämmentävä hyllyjen loputonta valikoimaa tuijottaessa. Onneksi (ja toivottavasti) jokaisessa kosmetiikkamyymälässä, jossa shoppailet, on aina asiakaspalvelija, joka pystyy vastaamaan sun kysymyksiin ja auttaa löytämään toimivat tuotteet. Ymmärrän, että joskus kumminkin haluaa tehdä oman taustatyön kotona ja tilata netistä tai mennä kuulokkeet päässä liikkeeseen (which is btw so fine!). Kiva, että oot löytänyt tiesi tänne. Jos et ole löytänyt vastausta kysymykseesi blogista, niin voit halutessasi laittaa kysymyksen instan kautta ja vastaan siihen asap. 


Mukavaa PHA-hapoissa on, että ne sopivat suurimmalle osalle hellyydensä takia, mutta antavat yhtä upeita tuloksia, kuin AHA-hapot. Tai niin ainakin väitetään, mutta tutkimuksia tarvitaan vielä lisää todistamaan niiden todellisen voiman. Mä oon käyttänyt PHA-happoja jo vuosia siitä syystä, että ne ovat aina toimineet mun herkästi reagoivalle sekaiholle. Ne tasoittaa mun ihon sävyä aknen jäljiltä, rauhoittaa, kun uusi finni tulee ja pitää terveen hehkun iholla. Kokeile, jos et vielä ole!

Tässä vielä PHA:ta koko ihonhoitorutiinin edestä

Nämä sopii kaikille ihotyypeille, ellei toisin mainittu. 


Putsari eli puhdistusaine


Some By Mi AHA BHA PHA Cleanser - monitehoputsari keholle

Voit käyttää myös kasvoille, jos sulla on öljyisempi ihotyyppi. Hapot ja antioksidantit tasapainoittavat, rauhoittavat ja vahvistavat koko kropan ihoa. Sun ei tarvi huolehtia hiki- tai muistakaan näppylöistä tai paukamista. Kunhan et anna hien ja lian istua iholla, eli jatkuvuus on avain tasapainoiseen ihoon *chef’s kiss* psst kuiva ja/tai herkkä iho, seuraava on sulle!


Exuviance Professional Gentle Cleansing Creme - hellä ja puhdistava halaus kiukkuselle iholle

Tämän putsarimaidon tekstuuri on paksu(hko) ja silkkinen, kuin halaus kasvoilla, joka jättää ihon vauvan pyllyksi. Mä käytän tätä yleisimmin talvisin (lue tästä miksi) ja, kun mun iho paranteli itseänsä adapaleeni-kuurin (aknevoide).


Kasvovesi


Exuviance Professional Soothing Toning Lotion - kosteuttava ja punaisuutta vähentävä hoitovesi 

Kasvovesi, hoitovesi, sama asia. Laita kädelle puolteelusikallinen nestettä ja hiero käsien kautta kasvoille taputellen ja painellen hellästi ihoon (varo ettei mene silmiin!) Näät ja tunnet ihon rauhoittuvan pian ja sit ymmärrät miksi tämä kasvovesi on koukuttava. Kasvovesi, joka ehdottomasti luo sen ihanan lasi-ihon (if that’s what you like)


Seerumi


Neostrata Bionic Face Serum - hellä tehokosteuttaja

PHA:ta, C, A, E-vitamiineja ja humektantteja yhdessä seerumissa? I know, voiko iho enempää haluta? Mä kutsun tätä mun happy skin potioniks, koska mun iho saa mut hymyilemään tätä käyttäessä <3 Tässä on myös kiva liuku, joten oon tykännyt käyttää tätä hitaina aamuina kasvohierontaan. Tuoksukin on miellyttävän mieto ja raikas. 


Kosteusvoide


Exuviance Professional Evening Restorative Complex - parantava ja uudistava yövoide

I know tässä tulee nyt Exua sitä ja tätä, mutta mitä tulee PHA-happoihin, niin Exu on markkinoiden hallitsija. Miksi? Exun lääkärit kehittivät PHA-hapot. Vitamiinit A, E, ja C kirkastavat, korjaavat ja vahvistavat, kun PHA ja kasviuutteet kosteuttavat ja rauhoittavat. Tämä yövoide on mun kaikkien aikojen käytetyin tuote. Miksi? Koska oon kärsinyt hormonaalisesta aknesta, kuivuudesta ja herkistyneestä ihosta vuosien varrella ja tämä tuote on aina joko reilusti lieventänyt oireita tai korjannut mun ongelman. 


Ps. Jos haluat tilata Exuviance Professionalin tuotteita JA tukea Estenomistia niin lisää tilauksen yhteydessä ”Kauneushoitola Evelyn”. Kauneushoitola Evelyn ja Estenomisti-blogi toimivat yhteistyössä, ollaan äiti ja tytär blogin ja kauneushoitolan ulkopuolella.

Pähkinänkuoressa: PHA

Mikä ja mitä? Polyhydroksihapot, jotka kuorivat ihoa kemiallisesti paljastaen uuden ihokerroksen vilkastuttaen ihon soluaineenvaihduntaa, joka rakentaa uutta ihoa

Miksi ja kenelle? Tasoittavat, vahvistavat ja kirkastavat ihoa. Tekevät duunin hellävaraisemmin kuin AHA-hapot, joten sopivat erinomaisesti myös herkimmille ihotyypeille, ruusufinnille ja atooppiselle ihottumalle 

Miten? Valitse itse missä muodossa haluat lisätä rutiiniisi (putsari, kasvovesi, seerumi tai kosteusvoide)

Aiotko lisätä PHA-happo(j)a ihonhoitorutiiniisi tämän postauksen jäljiltä tai löytyykö niitä jo rutiinistasi? Jaa ajatuksesi kommentteihin.

Kiitos tuestasi tähän asti! On ollut ilo nähdä, että postaukset ovat olleet kiinnostavia. Nähdään taas x


Terkuin, 

Eveliina


Sanasto


AHA = alfahydroksihapot, kemiallinen ihon kuorinta


Jaa tämä postaus ihonhoidosta kiinnostuneen ystäväsi kanssa! 


Lähteitä aiheeseen liittyen


Everything You Need to Know About Polyhydroxy Acid (PHA)

HOW TO EXFOLIATE 2: ALL ABOUT CHEMICAL EXFOLIANTS

Exuviancen historiaaTägitKommentit

Lue myös

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Tue blogia täyttämällä ihonhoitorutiiniasi

Exuviance Professional

Ota yhteyttä - Yhteistyöt ja kysymykset