Estenomisti

Social Media Icons

Ihospesialistin kysytyimmät: Montako ihonhoitotuotetta tarvitsen?

syysk. 30, 2022 2 comments

kuva ihonhoitotuotteista

Moi! Tänään puhutaan kuinka monta ihonhoitotuotetta tarvitset sun ihonhoitorutiiniin, vihdoin I know.

Muistan tämän olleen yksi ensimmäisistä asioista mitä mietin sen jälkeen, kun olin ymmärtänyt, että mun täytyy pestä naama joka ilta ja käyttää rasvaa. Olin silloin 12-vuotias. Seurasin äitini jokapäiväisiä iho- ja kauneusrutiineja ja myöhemmin mun kiinnostus ihonhoitoon heräsi, kun äiti opiskeli itsensä kosmetologiksi. 13 vuoden jälkeen oon edelleen ihonhoidon parissa ja tietoa on kertynyt niin paljon, että haluan jakaa sen myös sun kanssa! 

Multa kysytään usein ihospesialistin työssäni kuinka monta ihonhoitotuotetta oikeasti tarvitsee toimivaan ihonhoitorutiiniin. Nyt vastaan siihen bloginkin puolella.

Ihonhoitorutiini ja sen luominen voi tuntua hämmentävältä, mutta apua ja eri keinoja löytyy. Ihonhoitotuotteita ei tarvitse olla kymmentä, ellet sä itse halua kymmentä tuotetta tai vaihetta jokapäiväiseen rutiiniisi. Pointtina on kuitenkin, että jaksat toistaa rutiinin joka ilta (ja aamu). Toiset haluavat hoitaa ihoansa mahdollisimman nopeasti ja toiset rakastavat ottaa aikansa. Mulla aamut ovat lyhyitä ja ytimekkäitä ja iltaisin tykkään ottaa enemmän aikaa ihonhoidon osalta. Sitten on ne next-level-self-care-pamper-hetket. 

In the end, tärkeimmät vaiheet ihonhoitorutiinissa ovat puhdistus (huom tuplapuhdistus! tästä lisää alempana), kuorinta, kosteutus ja suojaus eli SPF. 

Pähkinänkuoressa tarvitset neljä tuotetta, mutta voit olla nokkela ja liittää rutiiniin tarvittavia hoito-ominaisuuksia yhteen tuotteeseen, jolloin voit pärjätä vähemmällä. 

Haluat rutiinisi sisältävän nämä vaiheet: puhdistuksen, kuorinnan, kosteutuksen ja SPF:n. Esimerkki miten voit säästää rahaa, vaivaa ja purnukoita omassa kaapissa.

 • käytä kuorivaa puhdistusainetta, kaksi kärpästä yhdellä iskulla!
 • SPF päivävoiteessa
 • kuorivia ominaisuuksia sisältävä kosteusvoide

Jos kuitenkin haluat kymmenen-jotain tuotetta niin voit lisätä esim. kasvoveden, essencen/hoitoveden, seerumin, yövoiteen tai vaikka silmänympärysvoiteen.

Tuotteita ja vaiheita voi lisätä sitä mukaan mitä itse toivoo iholtansa ja mitä se sietää. Joidenkin ihot sallivat vain yksinkertaisimmat rutiinit ja jotkut voivat laittaa ainesosia ainesosien perään. Mä uskon simppeliin ja toimivaan rutiiniin ja mun ihonhoitovinkit perustuu myös siihen. 

Vastaus postauksen kysymykseen: tarvitset vähintään neljä vaihetta, mutta tuotteiden määrällä ei ole väliä

Exuviance Professional tuotteet verkkokaupastamme
Exuviance Professionalin ammattilaisten ja tehokkaiden tuotteiden avulla saavutat omat ihotavoitteesi. Etkö ole ennen kokeillut Exun tuotteita? Voit aloittaa ihonhoitosetillä, joka sisältää kaiken tarvittavan tehokkaaseen ihonhoitorutiinin. 

Oma ihoni on tällä hetkellä yllättävän tasapainoisessa kunnossa, nestehukkaa ja muutamaa matkustusstressinäppyä lukuunottamatta. Päätin kuitenkin tällä kertaa jatkaa samalla yhtä yksinkertaisella rutiinilla, kuin Suomessa koko kesän. Se on näyttänyt toimivan, mutta vielä ei voi puhua mitä kesä tuo mukanansa😄 Joudun yleensä vaihtamaan vähintään puhdistusaineen vuodenaikojen vaihtuessa. Aussi-ilmasto, ruokavalio, saasteet yms. lisäävät omat haasteensa. 

Puhdistusaineesta puheenollen, käydään nopeasti läpi mitä ihon tuplapuhdistus tarkoittaa. Tuplapuhdistus sisältää nimensä mukaisesti kaksi ihon pesuvaihetta. Ensimmäisessä vaiheessa käytetään öljypohjaista putsaria esim. puhdistusöljyä. Se poistaa iholta meikin, SPF:n, lian ja muut saasteet. Toisen vaiheen tarkoituksena on puhdistaa iho, kun liat yms. on pois tieltä. Tämä putsari valitaan sun ihotyypin mukaan. Jos sulla on esimerkiksi öljyinen iho, suosittelisin käyttämään esim. geelimäistä tai savipohjaista putsaria, joka tasapainoittaa ihoa.

Ihon tuplapuhdistus: lue postaus

Vaihe 1: Öljypohjainen puhdistusaine (poistetaan meikki, SPF, lika yms. saasteet)

Vaihe 2: Puhdistusaine oman ihotyypin mukaan (puhdistetaan iho huokosineen)


Kiitos, että luit. Nähdään muissa postauksissa!

Terkuin, Eveliina


Sanasto

SPF = Sun Protection Factor, auringon säteilyltä suojaava merkintä

Tägit

Kommentit

 1. Kiva postaus! Omaan ihonhoitorutiiniin kuuluu puhdistus, hoitovesi ja voide. Talvella on yleensä seerumi lisänä ja kesäisin on enemmän spf käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuohan kuulostaa tosi hyvältä :) - Eveliina

   Poista

Lähetä kommentti

Lue myös

{{posts[0].title}}

{{posts[0].date}} {{posts[0].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[1].title}}

{{posts[1].date}} {{posts[1].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[2].title}}

{{posts[2].date}} {{posts[2].commentsNum}} {{messages_comments}}

{{posts[3].title}}

{{posts[3].date}} {{posts[3].commentsNum}} {{messages_comments}}

Tue blogia täyttämällä ihonhoitorutiiniasi

Exuviance Professional

Ota yhteyttä - Yhteistyöt ja kysymykset